Mobiletnografi

Slike undersøkelser fokuserer på organisasjonsutvikling, interne prosesser og ansattes trivsel. Vi identifiserer styrker og forbedringspotensialer i arbeidsmiljøet og gir innsikt som kan forbedre produktivitet og engasjement. Slik innsikt gir et solid grunnlag for å skape en positiv arbeidskultur, og for å sikre at virksomheten din er attraktiv for den ekspertisen du er på jakt etter

Hva?

Mobiletnografi er en kvalitativ datainnsamlingsmetode som brukes for å få dybdeinnsikt om individers atferd, tanker, preferanser og erfaringer. Metoden innebærer at deltakere bruker mobiltelefoner eller andre digitale enheter til å dokumentere sine daglige opplevelser og interaksjoner med et produkt, tjeneste eller miljø.

Mobiletnografi gir deg direkte innblikk i deltakernes faktiske atferd i sanntid, i stedet for å basere datainnsamlingen på tilbakeblikk under intervjuer. Her har du som oppdragsgiver mulighet til å gi deltakerne kan gis små “oppdrag” som de skal utføre – de kan besøke butikker, benytte seg av tjenester eller utføre aktiviteter i hjemmet. Deltakerne kan dele videoer, bilder og kommentarer imens de utfører handlingene, noe som gir deg rike og autentiske data om deres opplevelser.

Hvorfor?

Målet med mobiletnografi er å få dybdeinnsikt om deltakernes erfaringer, preferanser og oppfatninger knyttet til temaer som opptar deg som oppdragsgiver. Mobiletnografi er spesielt nyttig når man ønsker å forstå hvordan folk tenker og interagerer med produkter og tjenester i hverdagen.

Denne metoden fungerer spesielt godt når man ønsker å forstå brukeratferd i naturlige omgivelser, over lengre tid, og uten å forstyrre folks vanlige rutiner. Metoden gir en detaljert og nyansert forståelse av hvordan produkter eller tjenester brukes i hverdagen, og hvordan den situasjonelle konteksten påvirker brukernes beslutninger og oppfatninger. Innsikten fra mobiletnografi kan hjelpe din virksomhet med å identifisere muligheter for forbedring og utvikle løsninger som bedre møter brukernes behov i reelle situasjoner.

Mobiletnografi er meget godt egnet til de fleste undersøkelsestyper der det er hensiktsmessig med kvalitativ innsikt, slik som kunde- og medlemsundersøkelser, merkevareundersøkelser, brukerundersøkelser/UX-tester, bedrifts- og medarbeiderundersøkelser, og steds- og befolkningsundersøkelser

Hvem?

Hos NG Dialogue tilbyr vi mobiletnografi rettet mot ulike målgrupper. Vi kan rekruttere deltakere basert på dine epost- eller telefonlister (f.eks. fra medlems- eller kunderegistre), eller trekke utvalg fra undersøkelsespaneler.

Hvor mange deltakere som bør rekrutteres vil variere med hensyn til dine innsiktsbehov og hvor mange målgrupper du ønsker å inkludere i undersøkelsen. Vi tilbyr mobiletnografi i alle størrelsesordener, og vi kommer sammen frem til et hensiktsmessig antall deltakere til din undersøkelse.

All datainnsamling hos NG Dialogue utføres i henhold til ICC/ESOMAR sin internasjonale kodeks for utøvelse av markeds- og opinionsundersøkelser. Dette innebærer blant annet at all behandling av personopplysninger foretas i tråd med personvernforordningen GDPR.

Hvordan?

NG Dialogue skreddersyr opplegg for mobiletnografi som matcher dine innsiktsbehov. En vanlig form for mobiletnografi innebærer at det sendes et sett med spørsmål via en app som deltakerne laster ned. Deltarne besvarer spørsmålene med å filme seg selv med mobilkameraet. Filmsnuttene lastes automatisk opp på en server, slik at du som oppdragsgiver med samme app kan følge med på datainnsamlingen i sanntid. 

Deltakerne i mobiletnografi kan også bes om å utføre praktiske oppdrag knyttet til tematikken som skal utforskes. Eksempelvis kan deltakere sendes ut på oppdrag til spesifikke destinasjoner (butikker, etc.), dokumentere turen underveis og reflektere over erfaringene i etterkant. De kan også få oppgaver knyttet til din virksomhets apper og nettsider, og bes om å reflektere over sine brukeropplevelser imens de utfører oppdragene.

Etter datainnsamlingen analyserer vi så datamaterialet ved hjelp av kvalitative analyseteknikker for å identifisere mønstre og tendenser i hvordan deltakerne har løst oppgavene. Dersom det er flere målgrupper med i undersøkelsen, kartlegger vi likheter og forskjeller mellom disse.

I tillegg til våre dyktige analytikere med utstrakt samfunnsvitenskapelig og markedsanalytisk erfaring, benytter vi avansert kunstig intelligens og maskinlæring for å styrke vår analysekapasitet og kvalitetssikring. Dette gjør oss i stand til å automatisk transkribere mobiletnografi-filmer og identifisere mønstre som kan være vanskelig å fange opp gjennom tradisjonelle metoder. Ved å velge NG Dialogue, velger du en partner som ligger i forkant av teknologisk innovasjon, og som er forpliktet til å levere kvalitet og verdi gjennom smart bruk av KI.

Hva får jeg?

Hos NG Dialogue tilbyr vi skreddersøm også når det gjelder rapportformat. Følgende rapportformater er populære blant våre kunder:

Ta gjerne kontakt med en av våre medarbeidere for en uforpliktende samtale kunde- og medlemsundersøkelser på ngsurvey@ngdialogue.no

Redigert innsiktsfilm

Som oppdragsgiver vil du få tilgang til alle filmer og bilder som deltakerne i undersøkelsen laster opp i systemet. Vi tilbyr også en ferdig redigert innsiktsfilm på 8-10 minutter som trekker frem hovedessensen i hvordan deltakerne har besvart oppgavene. Her får dine målgrupper bokstavelig talt et ansikt – du kan se og høre dem snakke om temaene du ønsker innsikt om.

Powerpoint-rapport

Her vil vårt analyseteam med markedsanalytisk og samfunnsvitenskapelig ekspertise utforme en rapport som oppsummerer resultater, graver dypere i spesielt interessante funn, og gir innspill til veien videre basert på innsiktene fra undersøkelsen. Resultatene presenteres ofte i form av grafer og tabeller, ledsaget av tekstlige fortolkninger av dette. Slike PPT-rapporter er spesielt anvendelige dersom du har behov for å effektivt kommunisere resultatene videre til andre, enten eksternt eller internt i virksomheten. Vi er også behjelpelige med å tilpasse rapporten til dine visuelle maler dersom du ønsker det.

FREE WORKSHOP

1h workshop analyzing your email, sms and feedback game!*

*limited numbers of slots available